İletken Tel Kapması

İletken Tel Kapması Nedir?

Elektrik enerjisinin kullanım alanı genişledikçe kullanılan ve ihtiyaç duyulan materyaller giderek artmıştır. Genellikle elektrik tellerinde kullanılan iletken tel kapması da bunlardan birisi olmuştur. İletken tel kapması, yüksek gerilim hatlarında ya da elektrik dağıtım noktalarında kullanılan yardımcı materyallerden birisidir. İletken tel kapmasının birden çok çeşidi mevcuttur.  İletken Kapmaları, elektrik tellerinin makara ile çekiminde kullanılan alüminyum malzemeden imal edilmiş hırdavat ürünleridir. Metal ve yaylı kapmalar olmak üzere  2 çeşit olan bu ürün çeşitleri arasında da kullanım şekline göre birçok seçenek sunmaktadır.

Alüminyum kapmalar, 1272 mcm alüminyum kapma, Çelik kapmalar, 1 ton yaylı kapmalar, 2 ton yaylı kapmalar, Çekirge yaylı kapmalar çeşitlerinden bazılarıdır. Her çeşit makaraya uyum sağlanabilmektedir. Çekme ağzı astarı değişebilen modellerin yanında işlenmiş çeneli modelleri de mevcuttur.

İletken tel kapmasının çeşitleri bu şekildedir;

Alüminyum İletken Tel Kapması

Alüminyum kapma, iletken kapma çeşidi olup halat ve 1/0 – 3/0 gibi iletken  çekiminde kullanılan alüminyum malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

Çelik İletken Tel Kapmaları

Çelik kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve 1/0 – 3/0 gibi iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

1 ton yaylı kapma

1 ton yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve 1/0 gibi iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

2 ton yaylı kapma

2 ton yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve 1/0 – 3/0 gibi iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

3 ton yaylı kapma

3 ton yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve 1/0 – 3/0 – 266 – 477 gibi iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

Çekirge yaylı kapma

Çekirge yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve 1/0 – 3/0 – 266 –477 gibi iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

954 MCM alüminyum kapma

954 MCM alüminyum kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup alüminyum malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

266 çekirge yaylı kapma

266 çekirge yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

1272 MCM alüminyum kapma

1272 MCM alüminyum kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup alüminyum malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

477 çekirge çaylı kapma

477 çekirge çaylı kapma,  iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

954 MCM yaylı kapma

954 MCM yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

1272 MCM yaylı kapma

1272 MCM yaylı kapma, iletken kapma çeşidi olup iletken kapma çeşidi olup halat ve iletken çekiminde kullanılan çelik malzemeden üretilen bir hırdavat ürünüdür.

İletken Tel Kapması İsimleri

Kapma DMR0104,Kapma DMR0103,Kapma DMR0102,Kapma DMR0101,Kapma IR3106 (Koruma Kapması),Kapma IR3111,Kapma IR3107 (477 Kapma),Kapma IR3109,Kapma IR3108,Kapma IR3112 (OPGV Kapma) (Fiber Kapma),Kapma IR3105 (954 Kapma) (795 Kapma),Kapma IR3104 (1272 Kapma),Kapma IR3103 (Özel Bölge Kapması)

İletken Tel Kapması Özellikleri

Çelik tel ve bakır kablolar (Ø2,5mm – Ø7mm) için uygundur. Yüksek mukavemetli alaşımlı çelikten yapılmış, sıcak dövme, ısıl işlem görmüş, hassas işlenmiş ve çinko kaplıdır.
Tüm yüksek gerilim hattı modellerinde standarttır. Elektrikçi kapmayı açmak ve tutamağı telin üzerine yerleştirmek için bir tutma çubuğu kullanabilir. Serbest bırakıldığında, kapma tel üzerinden kapanır ve tutucunun telden düşmesini önler.
Kilitleme Mekanizması  Yaylı modellerde çentikli tutma kolu, kabloyu yerleştirmek veya telden çıkarmak için açık konumda tutucuyu kilitler, sonra anında serbest bırakılır.
Lütfen daha fazla bilgi ve sipariş vermek için sitemizi https://www.eydemgrup.com/tr ziyaret ediniz.

Yorumlar